GROOT HART

Jack’s Racing Day 2023: hét evenement van het jaar

Jack’s Racing Day, hét grootste gecombineerde auto- en motorsport evenement van de Benelux: Groot Hart was erbij. In totaal hebben we maar liefst 11 gezinnen van Groot Hart én 13 kinderen van Stichting Happy Smile laten rondrijden op het legendarische TT Circuit Assen. Een mooi weekend voor in de boeken. 

Fotografie door: Mick de Jong

Zaterdag 12 augustus

Met een warm ontvangst door de vrijwilligers van Groot Hart in het Van der Valk Hotel in Spier, begon een dag vol verwachting en opwinding. Nadat de parkeerkaarten en VIP passen waren uitgedeeld, vertrokken de gezinnen vol enthousiasme richting het circuit. Eenmaal aangekomen op het circuit werden alle gezinnen naar de Groot Hart tent gebracht, waar zij konden genieten van verfrissende drankjes en versnaperingen.

Na een korte uitleg in de tent, vertrokken de gezinnen samen met een vrijwilliger om al het moois op de paddock te ontdekken. Of je nu een liefhebber bent van Porsche, Ferrari, of meer houdt van motoren, er was genoeg moois te zien. De regen die ondertussen met bakken uit de lucht kwam, mocht de pret niet drukken. 

Eindelijk is het zo ver: het is tijd om helmen te passen en in te stappen in de auto’s. Dankzij verschillende teams aanwezig op Jack’s Racing Day, hadden we maar liefst 30 auto’s tot onze beschikking om de kinderen mee te nemen over het circuit. De gezonde spanning was duidelijk zichtbaar op de gezichtjes, maar aan de grote glimlachen te zien had iedereen er veel zin in. Helaas gooide de regen roet in het eten, en kon er vanwege veiligheidsredenen geen volledige ronde over het circuit gereden worden. Maar niet getreurd! Bij terugkomst kregen de gezinnen te horen dat zij sowieso nog een keer terug mogen komen, om het goed te maken. 

Ondanks de regen, vertrokken de gezinnen met een grote glimlach weer richting huis terwijl de vrijwilligers zich voorbereiden op een nieuwe dag waar zij weer nieuwe gezinnen mogen verwelkomen.

Zondag 13 augustus

De aanwezigen van zondag 13 augustus hadden iets meer geluk: vandaag was er volop zon en warmte in Assen. Waar er gisteren nog onder paraplu’s geschuild werd, werden er nu vanuit Jack’s Racing Day petjes uitgedeeld die later veelvuldig gesigneerd werden door onder andere Tom Coronel, die bij zijn eigen stand tijd maakte voor fans. 

Ook vandaag is er na aankomst bij de Groot Hart tent, voldoende ruimte om de paddock en tribunes te verkennen voordat hét moment daar is dat zij zelf de baan op mogen. De gezinnen konden genieten van veel actie tijdens verschillende wedstrijden die op het programma stonden. 

Net na de middag is het de beurt aan Groot Hart om de auto’s op te stellen. Ook vandaag zijn er veel teams die willen helpen, en klaar staan om kindjes mee te nemen het circuit op. Dankzij het goede weer kunnen we vandaag met volle snelheid de baan op en wordt er zelfs onderling nog wat geracet. Inclusief een klein “race-incident” (even door het grind), tot grote pret van de bijrijder. Want wanneer kun je nou zeggen dat je een race-incident hebt gehad? Bij terugkomst zijn er veel lachende gezichten te zien en horen we vele blije kreten: “Ik ging bijna 220!”, ”Het was zo vet!”, ”Ik wil nog een keer!”

De dag werd afgesloten met een lunch, eigen oorkonde én goodies van Game City Zoetermeer en Astralift, waarna de gezinnen op eigen gelegenheid nog konden genieten van spannende races, en kregen zij de kans om bekende namen als Nyck de Vries en Richard Verschoor te ontmoeten tijdens signeersessies.

Fotografie: Mick de Jong

Racebelevenis

STEUN GROOT HART

Hoe kun je ons steunen?

Met jouw hulp kunnen we het hart van onze stichting gezond houden en in de toekomst nog meer kinderharten sneller laten kloppen. Daarom is een financiële bijdrage altijd welkom.