GROOT HART

Over Ons

Initiatiefnemer en oprichter Groot Hart

Rob Kamphues

Zelf ben ik op mijn 3e aan mijn hart geopereerd. Daar heb ik gelukkig niets aan over gehouden, behalve een drive om uit het leven te halen wat er inzit en een zwak voor alle andere kinderen die het moeilijk hebben. Toen ik begon met racen ontdekte ik dat er op echte raceweekeinden eigenlijk weinig tot niets gedaan werd voor zieke kinderen en hun broertjes, zusjes en vaders en moeders. Dus sloegen we met een groepje racefans de handen in elkaar met als plan om zieke kinderen heel hard rond te rijden in echte raceauto’s op een echte racedag voor volle tribunes. Dat was in 2013 en sindsdien is Groot Hart dankzij heel veel mensen en steun in de racewereld een begrip geworden en daar ben ik ongelofelijk trots op. Maar het aller gelukkigst word ik nog steeds als ik een ziek kind een rondje mag rondrijden en hij of zij uitstapt met de grootste grijns die je kunt bedenken. Daarom zit ik na al die jaren nog steeds bij Groot Hart.

Voorzitter

Vincent Wedekind

Het is fantastisch om mijn netwerk, capaciteit en enthousiasme in te zetten om andere mensen blij te maken die het goed kunnen gebruiken. Even een dag geen business en geld verdienen, maar andere blij maken en echt genieten. Daar gaat het om bij Groot Hart!

Penningmeester

Irene Kraakman

Voor mij is het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Dit doe ik regionaal voor een stichting en landelijk voor Stichting Groot Hart. Als afgestudeerd belastingadviseur en lid van de vereniging Register Belastingadviseurs kan ik Groot Hart goed ondersteunen. Sinds begin 2019 ben ik penningmeester van Groot Hart. Het is mooi om te zien hoe de kinderen genieten van de Groot Hart race ervaring en de ouders van een onbezorgde dag.

Bestuurslid werving & partnerrelaties

Bart Walraven

Het is prachtig om te zien hoe de kinderen en hun familie genieten tijdens de Groot Hart dagen. Aan het begin van de dag zie je veel spanning op de gezichtjes, wat gedurende de dag verandert in veel blijdschap. De grote grijns die je door het vizier van de helm bijna niet meer ziet, zo groot, daar doen we het voor. Vooral bij de kinderen die eigenlijk niet durven, en die na veel twijfelen tóch de auto instappen om hun angsten te overwinnen en met meer zelfvertrouwen de auto weer uitstappen. Dat soort momenten blijven mij veel bij, daar doe ik het voor.

Bestuurslid communicatie

Maurice Jong

Niet in elk huishouden is het vanzelfsprekend dat alles mogelijk is. Met een kleine inzet en passie zetten wij ons in om voor hen een onvergetelijke dag te organiseren. We maken wel eens mee dat een kindje eigenlijk de auto niet in wilt of durft. En als ze dan toch instappen en vastgesnoerd worden, en de eerste dot gas van de auto horen, verschijnt er altijd wel een lach op het gezicht. Alle nare dingen worden even vergeten en er wordt volop genoten. Dit zal ik nooit vergeten, zeker de dikste knuffel van dankbaarheid na het uitstappen. Dat is toch heerlijk!

Bestuurslid Fondsenwerving

Kim Zandbergen

Het is geweldig om te zien dat de activiteiten van Groot Hart zieke kinderen veel positiviteit geeft, en de wil om te knokken op zo’n dag toeneemt. Zo was ik aanwezig bij het kartevenement in Oss, waarbij een klein jongetje richting de uitgang rende en hand in hand terug kwam lopen met zijn vader, met een glimlach van oor tot oor. Tijdens het karten gooide hij zijn vuist in de lucht van blijdschap. Wat een energie en positiviteit!

Fantastisch om dit mee te maken. Hoe meer kinderen we blij kunnen maken, hoe beter.

Secretaris | Externe relaties | Kwaliteit & Processen

Chantal Gerrits

Er is niets mooiers dan kinderen zien stralen en genieten, met een grote glimlach. Maar niet alleen de kinderen zijn op een Groot Hart dag belangrijk, ook de gezinnen die om de kinderen heen staan vergeten we niet. Samen maken we er een mooie dag van. Ik weet nog goed toen ik voor de eerste keer een gezin begeleidde, dat het kindje direct vol vertrouwen mijn hand pakte om het avontuur samen aan te gaan. De blik in de ogen na het instappen veranderde van spanning naar pure vreugde. ‘Mijn’ kindje stapte na zijn rit letterlijk en figuurlijk groter uit de auto, overwinnend en stralend. Bij het afscheid kreeg ik een dikke knuffel van het gezin en bedankten ze mij voor een onvergetelijk moment waar ziek zijn even niet centraal stond. Dat gevoel is onbeschrijfelijk, daar doe je het voor.

Onze vaste-crew

Thierry Köhler

Coureur en stalmeester

Wouter Fremery

Coördinator VIP

Miranda van Zanten

Coördinator vrijwilligers

De reis

Karin van 't Wout

Coördinator werving gezinnen

Onze ambassadeurs

Tom Coronel

"Ik blijf met mijn hart altijd bij Groot Hart. Vanaf het begin had ik er een goed gevoel bij en nu ik zelf kinderen heb voel ik me er nog eens extra bij betrokken."

Robert Doornbos

"Als je zelf een ziek kind hebt gehad weet je hoe belangrijk het is om ze afleiding te geven. Niet alleen de kinderen, maar het hele gezin. Als Groot Hart mij vraagt dan ben ik er met plezier."

Robin Frijns

"Ik raakte bij Groot Hart betrokken toen een zoontje van een kennis ziek werd. Die heb ik toen zelf rondgereden en sindsdien rij ik zo vaak ik maar kan."

Evenementen

Beitske Visser

"Ik ben mee geweest met de Groot Hart reis naar Zuid-Spanje. Sommige kinderen waren nog nooit op vakantie geweest. Van het rondje meerijden in mijn racewagen werden ze zo ontzettend blij en uitgelaten dat ik er zelf stil van werd, zo indrukwekkend was dat."

Jan Lammers

"Het is altijd weer bijzonder om voor Groot Hart te rijden."

Groot Hart heeft de ANBI-status, daarom publiceren wij onze jaarrekening ( 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ,2023) Groot Hart maakt haar jaarprogramma bekend via diverse patiëntenverenigingen. De activiteiten organiseren we in samenwerking met coureurs, raceteams, raceorganisatoren en circuitdirecties.

KvK nummer: 56282362    RSIN/fiscaal nummer: 8520.56163   Bank: NL25 ABNA 0602506298

Racebelevenis

STEUN GROOT HART

Hoe kun je ons steunen?

Met jouw hulp kunnen we het hart van onze stichting gezond houden en in de toekomst nog meer kinderharten sneller laten kloppen. Daarom is een financiële bijdrage altijd welkom.