GROOT HART

Linda en René genieten van een dagje Zandvoort met Stichting Groot Hart

Linda en René wonen in Berkel en Rodenrijs en hebben vier kinderen: Naud (9 jaar), Daan (7), Lisa (9) en Sara (6). Het samengestelde gezin loopt ontspannen over het zonnige circuit van Zandvoort. De kinderen zijn geen autosport fans, maar gaan weleens bij papa op de bank zitten als die Formule 1 kijkt.

Vandaag schijnt de zon, maar René en Linda hebben ook moeilijke momenten. Je ziet niets aan zoon Daan, maar hij heeft een tumor in zijn hersenstam. In het kader van de Kika-actie op school, gaf Linda in de klas uitleg over wat er met Daan aan de hand is. Een klasgenootje gaf het gezin vervolgens op voor een dagje uit met Stichting Groot Hart op het circuit van Zandvoort.

Leuke dingen doen

‘We willen zoveel mogelijk leuke dingen doen’, zegt René. ‘Voor Daan, maar natuurlijk ook voor onze andere drie kinderen’, voegt Linda daar aan toe. René en Linda werken allebei op de intensive care van een ziekenhuis. Ze weten precies wat Daan heeft. ‘Als professional weten we wat zijn ziekte betekent, maar als ouder zijn we er natuurlijk veel emotioneler bij betrokken’, zeggen ze.

Lopende over het circuit is de ziekte van Daan niet weg, en de zorgen ook niet, maar toch verdwijnen die even naar de achtergrond. Als Naud, Daan, Lisa en Sara over het pitdak van de ene naar de andere kant rennen, zijn ze alle vier gewoon kinderen. Linda maakt foto’s van het circuit, de voorbijsnellende auto’s en natuurlijk van de kinderen.

 

De stoerste van het stel

Vandaag zijn er 6 gezinnen met in totaal 16 kinderen te gast bij Groot Hart. De meeste kinderen zijn wat gespannen omdat ze straks in zo’n loeisnelle auto mee mogen rijden. Lisa kijkt onverschrokken naar het circuit. ‘Zij is de stoerste van het hele stel’, lacht René.

Linda vertelt dat Daan normaal geen suiker mag, maar vandaag is een uitzondering. Hij laat zich de Fanta en het snoep goed smaken. Vrijwilliger Miranda, die het gezin wegwijs maakt en begeleidt, maakt foto’s.

Kriebels in mijn buik

Samen met de andere kinderen gaan Naud, Daan, Lisa en Sara één voor één mee in een echte raceauto. ‘Gaaf hè?’, vraagt René aan Lisa, als die na afloop glunderend uit de bolide stapt. De auto ging heel hard, vertelt ze. ‘Ik kreeg er kriebels van in mijn buik’, lacht ze. ‘Als die meneer zijn duim omhoog stak, deed ik mijn duim ook omhoog’, vertelt ze. De coureur had gezegd dat een duim omhoog betekent dat het gaspedaal nog wat verder werd ingedrukt.

Daan is na afloop ook vol van zijn snelle rit over het circuit. ‘Ik ging 166 kilometer per uur!’, zegt hij vol trots, terwijl hij met Linda de garage uitloopt. Als Daan even later zijn oorkonde krijgt, vertelt de coureur hem dat het nog veel harder ging: wel 208 kilometer per uur! 

 

Leuke dingen doen met de kinderen

Blij en tevreden gaan Linda en René die middag terug naar Berkel en Rodenrijs. ‘Het was een hele leuke dag’, blikt Linda terug. Met Sara op zijn nek zegt René: ‘We hebben vandaag precies gedaan wat we wilden: leuke dingen doen met de kinderen.’

Auteur: Roy op het Veld

Fotografie: Mick de Jong

Racebelevenis

STEUN GROOT HART

Hoe kun je ons steunen?

Met jouw hulp kunnen we het hart van onze stichting gezond houden en in de toekomst nog meer kinderharten sneller laten kloppen. Daarom is een financiële bijdrage altijd welkom.